بیان شرایط محیطی و روش تکثیرمناسب برای رشد و پرورش گیاه ماگنولیا

تکثیر:

کاشت بذر این گیاه یکی از روشهای تکثیر آن است. البته بذرها را باید به شکل تازه استفاده کرد و قبل از مصرف نیز باید پوشش نارنجی قرمز آنها را برداشت که برای این کار بهتر است که گیاه را به مدت ۲۴ ساعت در آب خیساند تا برداشت این پوششها آسانتر باشد. همچنین اگر قرار است که بذرها را نگهداری کنیم باید مانع از خشک شدن آنها شویم . بنابراین برای نگهداری بذرها بهتر است که  بذرها را با شن و یا ورمی کولایت مخلوط کرد و در یک کیسه پلاستیکی در یخچال با دمای حدود ۴ درجه و  برای ۴_۲ ماه قبل از کاشت نگهداری نمود.

بذرهای کهنه و بذرهایی که رطوبت خود را از دست داده اند جوانه زنی خوبی ندارند. همچنین برخی از پرورش دهندگان اظهار می کنند که اصولا نگهداری بذرها به مدت ۴_۲ ماه در سرما به جوانه زنی بهتر آنها کمک می کند. توجه داشته باشید که گیاه حاصل از بذر حدود ۱۰ سال طول میکشد تا بتواند گل بدهد. جوانه زنی بذرهایی که خشک می شوند موفقیت آمیز نیست. عمق کاشت بذرها در حدود ۱ _ ۰٫۵ سانتمیتر است و از مخلوط دو قسمت پیت موس و یک قسمت از خاک برگ  و یک قسمت شن میتوان استفاده کرد.

نکته ی مهم

بستر کاشت را به خوبی مرطوب کرده و روی آن را با یک لایه از پلاستیک بپوشانید تا رطوبت بیشتر حفظ شود. مراقب باشید که بستر بذرها خشک نشود اما از طرف دیگر آنقدر نیز آب ندهید که بستر کاشت گل شود و بذرها بپوسند. گلدان محتوی بذرها را در مکانی روشن  و پر از نور (اما به دور از نور مستقیم آفتاب ) و با دمای ۲۱ درجه قرار دهید. پوشش پلاستیک را روزانه برای مدت کوتاهی بردارید تا مانع از شیوع بیماری های قارچی شیود. جوانه زنی بذرهای این گیاه ۶_۴ هفته طول می کشد. بعد از جوانه زنی بذرها بهتر است که آبیاری را نیز کاهش داده و هفته ای ۲_۱ مرتبه گیاهان جوان را آبیاری کرد. گیاهان جوان حاصل از رویش بذرها را  برای ۳_۲ سال در گلدان نگهداری کرده و بعد در مکان اصلی می کارند.

مطالب مرتبط :

کاشت زعفران در گلدان و توضیح آبیاری و خاک مناسب برای رشد آن

کاشت زعفران در گلدان   گلدان مناسب برای کاشت پیاز...

توضیح مرحله به مرحله ی روش خم کردن شاخه های بزرگ با بریدن

خم کردن شاخه های بزرگ با بریدن تکنیک خم کردن...