معرفی گل زنبق و بررسی نیاز ها و روش نگهداری و کشت مناسب آن

مشخصات

نام : زنبق

نام لاتین : Dwarf iris

نام علمی : Iris reticulate

خانواده : Iridaceae

گیاه شناسی

گیاه زنبق، از خانواده زنبق ها و اکثر پیازهای از این جنس قد بلند بوده و برای کاشت در گلدان مناسب نیستند اما چند واریته اصلاح شده پا کوتاه در دست است. پیازهای آن باید در اوایل پاییز کاشته شوند. این پیازها در اواخر زمستان تا وسط بهار گلدهی دارند.

در هر گلدان ۱۲ سانتیمتری ۵-۶ پیاز کشت کنید و روی آنها را باخاک مخصوص پیاز بپوشانید. بر عکس سایر پیازها، زنبق احتیاج به گذراندن دوره تاریکی ندارد. سرما و نور از نیازهای آن است، در اول رشد مکان نیم سایه را بهتر می پسندد اما هنگامی که دوران گلدهی شروع می شود نیاز شدید به نور دارد. دقت کنید تغذیه خارج از اندازه پیاز را وادار به تولید پیازچه کرده و از گل دادن باز می ماند.

نیازهای گل زنبق

نور : در هنگام رشد علفی و سبزینه ای نور نسبی و در دوران گلدهی به نور کامل نیاز دارد، این گیاه نور مستقیم آفتاب را نمی پسندد.

دما : در رشد علفی هوای خنک ۴ الی ۷ درجه و در دوران گلدهی هوای گرم تر حدود ۱۳ الی ۱۶ درجه برای آن مناسب است.

آبیاری : پس از کاشت، گلدان را آبیاری، سپس برنامه آبیاری را برای مرطوب نگهداشتن خاک، هفتگی کنید. در دوران گلدهی ۲ الی ۳ بار در هفته کافی است.

رطوبت : نیاز به غبار پاشی نداشته و هوای خنک و خشک را دوست دارد.

تغذیه : اگر پیاز را برای کاشت در باغ در سال آینده می خواهید هر ۱۰ روز یک بار با کودهای محلول مخصوص گیاهان خانگی یا باغی تغذیه کنید. شروع تغذیه با تکیل اولین غنچه و پایان آن زرد و خشک شدن برگ ها است.

خاک : خاک لومی، کمپوست گلدان و یا فیبر مخصوص کاشت پیاز.

کاشت : پیازها را در عمق ۷ الی ۱۰ سانتیمتری و به فاصله ۱۰ الی ۱۵ سانتیمتر از یکدیگر کشت کنید این پیازها را باید در خاکی مخلوط از دو سوم خاک کشاورزی سیاه و سبک و یک سوم کمپوست و ماسه کشت شوند. تا دو سال می توانید پیازها را در خاک نگه دارید.

مطالب مرتبط :

معرفی گل جعفری و بیان نیاز های گیاه مانند دما، نور، خاک وph مناسب

معرفی گل جعفری جعفری آفریقایی (T. erecta)و جعفری فرانسوی (T....

معرفی گیاه کراسولا موسکوسا و بررسی روش تکثیر و هرس کردن آن

  کراسولا موسکوسا نام علمی:crassula muscosa نامهای مشترک:شاهزاده خانم کاج،...

معرفی آگاو وبررسی تهویه ی مطبوع، طبقه بندی و گونه های معمول رشد

آگاو خانواده ؛ Asparagaceae آگاوه سردهی از گیاهان تک ‌لپه‌ای...