نسترن
نَستَرَن (Rosa canina) نوعی رز وحشی با گلهای ریز میباشد که به رنگهای سفید، قرمز و گاهی زرد یافت میشود و دارای بوی کم اما مطبوعی است.
میوه آن دارای مقدار بسیار زیاد ویتامین ث است. در طب سنتی ایران به کار میرود. از مهمترین خواص دارویی آن میتوان آرامش بخشی و التیام بیماریهای قلبی را نام برد. مقوی معده، پایین آورنده فشار خون، کمکننده قند خون است و درد و ورم کلیه و اسهال را درمان میکند. آن را به صورت دمکرده (چای میوه نسترن) مصرف میکنند.
نسترن، درختچه اى است زیبا و مقاوم که اصل و منشأ ایرانى دارد. پایه هاى وحشى آن از دیرباز در کوهپایه ها وجود داشته و در حال حاضر نیز زینت بخش دامنه هاى سبز مناطق کوهستانى است. در واقع گل سرخ هاى امروزى نسل هایى از نسترن هاى وحشى هستند که اصلاح شده و به صورت پرورشى درآمده اند. نسترن در فصل بهار غرق در گل مى شود و خانه را جلوه دیگرى مى بخشد. ضمنا پایه بسیار مقاومى براى پیوند انواع رُزهاى رنگ به رنگ و زیبا است.
خاک:
نسبت به نوع خاک حساسیت ندارد، اما خاک هایى را که داراى قدرى رسى باشند به خاک هاى شنى ترجیح مى دهد.
تکثیر:
ازدیاد نسترن به وسیله کاشت بذر و قلمه صورت مى گیرد. مراکز فروش گل و گیاه انواع رز و نسترن را داخل ظروف پلاستیکى تولید نموده و براى کاشت مجدد و یا انتقال به گلدان بزرگتر آماده مى کنند.
زمان کاشت:
از پاییز تا اواخر زمستان هر زمانى که برف و یخبندان نباشد مى توانیم نسترن را به زمین بنشانیم.
روش کاشت نهال:
قبل از کاشت بهتر است اول خاک را اصلاح کنیم براى این منظور در هر متر مربع حدود سه کیلوگرم کود حیوانى پوسیده به زمین اضافه و با خاک مخلوط کنید سپس نهال نسترن را از گلدان خارج ساخته و در گودالى که به همین منظور آماده نموده اید بکارید.
مطالب مرتبط :
شرایط نگهداری گیاه کراسولا موسکوسا و بررسی نیازهای ویژه و بیماری های آن
شرایط نگهداری کراسولا موسکوسا کراسولا موسکوسا یک گیاه بسیار...
معرفی گل پامچال و بررسی نیازها و شرایط محیطی مناسب برای رشد آن
پامچال گونه های متعدد پامچال بومی مناطق سرد و مرطوب...
معرفی گل لیلیوم و روش تکثیر و شرایط مناسب برای نگهداری و پرورش آن
لیلیوم لیلیوم گیاهی پیاز دار است که شامل گونه های...